Publikohen pagat e 630 mijë qytetarëve të Shqipërisë

Pagat dhe numrat e identitetit të mbi 630 mijë qytetarëve të Shqipërisë janë publikuar ditën e mërkurë në disa media online. Pas ankesës së një grupi qytetarësh për publikimin e të dhënave personale, Prokuroria e Tiranës ka nisur verifikimet.

Prokuroria do të kërkojë zyrtarisht në Drejtorinë e Tatimeve dhe Institutin e Sigurimeve verifikim për nxjerrjen e dokumenteve zyrtare.

Në linkun në formatin word që po shpërndahet kryesisht përmes ‘Whatsap’ janë bërë publike emrat, mbiemrat, numrat e identifikimit, institucionet ku punojnë dhe paga.

Në listat e bëra publike përfshihen institucione shtetërore dhe private, ku pasqyrohen edhe pagat e zyrtarëve të lartë, përfshi edhe ata të Shërbimit Informativ Shtetëror.

Skandali i daljes së të dhënave personale të pagave vjen pak muaj pas rrjedhjes së të dhënave personale të qytetarëve në prag të zgjedhjeve të 25 prillit, në të ashtuquajturin skandali i patronazhistëve.