“Manchester City dhe Paris Saint-Germain duhet të përjashtohen nga Liga e Kampionëve”

Presidenti i La Ligas, Javier Tebas, ka kërkuar përjashtimin nga garat evropiane të Paris Saint Germian dhe Manchester Cityt, për shkelje të rregullave financiare të UEFA.


Të dy këto skuadra sipas raportimeve të medieve të huaja, rrezikojnë shumë të përjashtohen nga UEFA nga pjesëmarrja nga Liga e Kampionëve për sezonin e ri, si pasojë e mos respektimit të ‘Fair Play’ financiar.

Tebas që drejton La Ligan në gjashtë vitet e fundit, ka folur për rreziqet që ia kanë sjellë futbollit skuadrat si PSG dhe Manchester City.

“Ka klube të cilave nuk u bën aspak se çfarë të ardhurash kanë vërtet kur duan ta blejnë një lojtar, sepse ato marrin para nga të ardhurat e një shteti”, ka deklaruar Tebas, duke i përmendur emrat e City dhe PSG-së.

“Kjo i detyron klubet e tjera të futen në një situatë ekonomike, e cila i vë ato buzë falimentimit”, shtoi ai.