Borrell: Afganistani një katastrofë e madhe, inteligjenca dështoi

Shefi i politikës së jashtme të Bashkimit Evropian, Josep Borrell i cilësoi zhvillimet në Afganistan “katastrofë dhe makth”.


Borell tha gjithashtu se inteligjenca dështoi për të parashikuar kthimin e talebanëve në pushtet.

Josep Borrell i tha Parlamentit Europian se një grup prej 106 anëtarësh të stafit të BE -së në Afganistan ishin transportuar me avion nga vendi dhe kishin mbërritur në Madrid, Spanjë.