Familja më e pasur gjermane pranon se ka përkrahur krimet më të mëdha në histori

Familja Rajman, një nga familjet më të pasura gjermane të biznesit, përkrahu me gjithë zemër nazistët gjatë sundimit të socializmit kombëtar dhe përdori punën e detyruar për robërit e luftës, shkruan Bild am zontag, transmeton Reporteri.net


 Gjegjësisht, Bild am zontag shkruan se në bazë të disa dokumenteve të reja të zbuluara,  babai dhe djali i familjes Rajman  përdorën civilët rusë dhe të burgosurit francezë të luftës për punë të detyruar.

Pas publikimet këtyre zbulimeve, trashëgimtarët nuk e fshehin faktin se ishin të përfshirë në këto krime dhe njoftuan  se do të dhurojnë 10 milionë euro bamirësi.

Zëdhënësi i familjes Peter Harf, i cili kryeson kompaninë Rajman JAB, konfirmoi se akuzat e Bild janë të sakta, shkruan AP.

Ai tha se familja nuk ka folur kurrë për epokën naziste, por provat tregojnë se babai dhe i biri të cilët tashmë nuk janë gjallë, meritonin të përfundonin në burg. Pasuria e familjes në pronësi të disa markave kryesore të botës si Jakobs, Kalgon, Vela dhe të tjerë vlerësohet në 33 miliardë euro./Reporteri.net