Franca lëshon lejen shëndetësore “COVID” për udhëtime jashtë shtetit

Franca ka lëshuar një leje shëndetësore “COVID” për të lejuar udhëtimin në të dhe jashtë shtetit.


Kjo do të lejojë që qytetarët e vaksinuar, ata që janë testuar negativisht ose që janë shëruar nga COVID-19 që të mund të udhëtojnë për në Francë ose jashtë saj, shkruan Euronews.

Leja, e cila është e ngjashme me pasaportat e vaksinave të diskutuara nga shumë vende, është pjesë e funksionalitetit të ri “broshurë” në aplikacionin COVID të vendit, TousAntiCOVID.

Brenda “broshurës” njerëzit mund të ruajnë çertifikatat e vaksinimit, rezultatet e testit ose rekordimin e rekuperimit nga COVID-19.

Cédric O, Sekretari i Shtetit i Francës për Dixhitalizim, u tha gazetarëve se, “Franca është vendi i parë [në BE] që e vë këtë funksionalitet të disponueshëm për qytetarët e saj.”