I veshur zi dhe kravatë të kuqe: Karaxhiq e dinte se do të kalbej në burg

Gjykata e Hagës e ka dënuar sot me burgim të përjetshëm ish presidentin e Republikës Srpska në Bosnjë, Radovan Karaxhiq. Ai është dënuar për gjenocidin e kryer ndaj popullsisë myslimane në Bosnjë gjatë vitit 1995.


Në gjykatë Karaxhiq erdhi i veshur me rroba të zeza, kravatë të kuqe dhe pa ndonjë shprehje në fytyrë.

Gjatë shpalljes së vendimit buzëqeshi disa herë, sikur e dinte epilogun e ngjarjes, transmeton Reporteri.net

Ai në vitin 2016 ishte dënuar me 40 vite burg për shkak të akuzave për gjenocid gjatë luftës në Bosnjë.

Është interesant kombinimi i rrobave të zeza dhe kravatës së kuqe, kombinim ky që edhe politikanët shumë shpesh e bëjnë, kur përballen me nodnjë vendim të vështirë./Reporteri.net