Ishte nisur për të falur namazin, vritet 16-vjeçari

Një fëmijë 16-vjeçar ka humbur jetën si dhe një person tjetër është plagosur, si pasojë e zjarrit të hapur nga forcat izraelite, teksa tentonte të kalonte “Murin e Ndarjes” për të falur namazin e xhumasë në Mesxhid-i Aksa.


Sipas njoftimit të bërë nga Ministria palestineze e Shëndetësisë, ushtarët izraelitë kanë hapur zjarr ndaj dy palestinezëve të moshës 16 dhe 21 vjeç, të cilët ishin duke përpjekur që ta kalojnë Murin e Ndarjes në jug të Bregut të pushtuar Perëndimor.

Abdullah Ghaith, palestinezi 16 vjeçar ka vdekur si pasojë e të shtënave, ndërsa i riu tjetër ndodhet nën kujdesin e mjekëve.

Izraeli, me anë të “Murit të Ndarjes” pengon hyrjen e meshkujve të moshës nën 40 vjeç në Kuds nga Bregu Perëndimor.