Lind në Romë foshnja e gruas afgane të arratisur nga Kabuli

Fëmija i parë i një qytetareje afgane që u largua nga Kabuli lindi në Romë në spitalin San Filippo Neri. Presidentja e Rajonit të Lazio, Nicola Zingaretti dha lajmin mbrëmjen e 9 shtatorit.


“Lajm i mirë nga San Filippo Neri. Lindi vajza e parë e një qytetareje afgane që iku nga Kabuli, të cilën e takova disa ditë më parë kur po vizitoja një qendër pritëse të murgeshave Karmelite – shkroi ajo në Twitter -. Mirësevjen Ghazal! Emri yt do të thotë Poezi, që neve na duhet! “.

Reklamë

Pas lindjes, nëna donte të falënderonte stafin shëndetësor për ndihmën dhe mikpritjen

“Edhe pse në klinikë shohim shumë situata të vështira, kjo është një përvojë që të ndryshon jetën” tha Laura Anelli, gjinekologia përgjegjëse e cila e ndoqi që nga ardhja e saj në Itali gruan afgane që mbrëmë lindi fëmijën në San Filippo Neri.

“Pavarësisht organizimit të shkëlqyer të mjediseve të pritjes ka histori tragjike, familje të ndara – shton ajo – para kaq dhimbjeje nuk mund të qëndrosh indiferent. Fillova ta ndjek gruan që nga mbërritja e saj në Romë, rreth 15 ditë më parë. Unë pashë herën e parë ajo kishte sy të trishtuar, sy të humbur. Pastaj gjërat shkuan më mirë. Ne u përpoqëm të siguronim të gjithë ndihmën e nevojshme dhe ta bënim atë të ndihej e mirëpritur “.

“Nëna afgane donte ta falënderonte për dashurinë me të cilën ajo u mirëprit dhe u kujdes nga operatorët italianë. Babai dhe gjyshërit janë në Kabul dhe shpresa është që familja së shpejti do të jetë në gjendje të ribashkohet.”