Në Gjermani raportohen 31 raste për mpiksje të gjakut pas vaksinimit me AstraZeneca

Rregullatori i vaksinave në Gjermani ka thënë të martën se ka regjistruar 31 raste të mpiksjes së rrallë të gjakut në tru, nëntë prej të cilave rezultuan me vdekje, pasi njerëzit morën një vaksinë COVID-19 nga AstraZeneca.


Instituti Paul Ehrlich (PEI) tha se tani ka regjistruar 31 raste të mpiksjes në venat cerebrale, të njohura si trombozë të venës sinus, ose CSVT dhe se në 19 prej tyre kishte një mungesë të trombociteve të gjakut, raporton Reuters.

Në nëntë raste, njerëzit e prekur vdiqën. Me përjashtim të dy rasteve, të gjitha raportet kishin të bënin me gra të moshës 20 dhe 63 vjeç. Të dy burrat ishin 36 dhe 57 vjeç.