Një i ri i thyen vezën në kokë senatorit i cili arsyetoi vrasjen e 49 myslimanëve në Zelandë

Senatori australian Fraser Aninga, anëtarë i të djathtës ekstreme, u sulmua me vezë në kokë para kamerave televizive, nga një i ri, në shenjë proteste për deklaratat e politikanit rreth sulmit të djeshëm terrorist në Zelandën e Re ku u vranë 49 myslimanë.


I riu i theu vezën në kokë politikanit australian, vend nga i cili vjen edhe kryesi i aktit terrorist në dy xhami në Zelandën e Re, transmeton reporteri.net.

Aning ka shkaktuar polemika pas sulmit në Zelandën e Re, ku ngelën të vrarë 49 veta.

Ai kishte deklaaruar se duhet ta themi qartë se nëse sot viktimat janë myslimanë sot, ata zakonisht janë autorët e veprave të tilla. Sipas tij, feja myslimane është thjesht një ideologji e dhunshme e një despoti të shekullit të gjashtë, i cili e maskoi veten si një lider fetar.

Senatori nuk qëndroi duarkryq në këtë incident. Ai iu përgjigj dhunshëm të riut duke e goditur me grusht.

Kryeministri australian Scott Morrison tha se deklarat e Aning janë për keqardhje dhe gjëra të tilla nuk kanë vend në Australi. /reporteri.net

22