Presidenti i Zimbabve: 1000 njerëz të vdekur pas ciklonit

Numri i të vdekurve në Mozambik nga cikloni “Idai” mund të ketë arritur deri në 1,000, ka thënë presidenti Filipe Nyusi, shkruan BBC.

Nyusi tregoi se vizitoi disa nga zonat më të goditura me ç’rast tha se kishte parë trupat e vdekur nëpër lumenj.

Shkalla e shkatërrimit është e madhe dhe kjo vërehet kur ekipet e shpëtimit arrijnë në zonat e prekura, shkruan Reuters.

“Numri i konfirmuar i vdekjeve në të gjithë vendin është 89”, ka thënë Nick Mangwana sekretar në Ministrinë e Informacionit.

Zyrtarët lokalë kanë thënë se numri i të vdekurve pritet të rritet.