Projektimi i parë i përbërjes së Parlamentit të ri Evropian

Sipas parashikimeve të para në mbledhjen e re të Parlamentit Evropian, partitë më të forta do të jenë Partia Popullore Evropiane, Social Demokratët dhe Aleanca e Liberalëve dhe Demokratëve për Evropën.


Rezultatet e para të zgjedhjeve në vendet anëtare të BE gjithashtu bënë parashikimin e parë të përbërjes së mundshme të Parlamentit të ri Evropian.

Sipas rezultateve paraprake të pranuara nga 11 shtetet anëtare dhe rezultatet para-zgjedhore nga 17 shtete anëtare, 751 vende në Parlamentin Evropian mund të ndahen në këtë mënyrë:

Partia Popullore Evropiane do të ketë 173 vende, Social Demokratët 147, Aleanca Liberale dhe Demokratët plus Republika Macron në Lëvizje 102, Të gjelbërit 71, Konservatorët dhe Reformistët 58, Evropa e Kombeve dhe Lirisë (Aleanca Salvini) 57, Evropa e Lirisë dhe Demokracia e Drejtë, Lëvizja Pesë Yje plus partia për Brexit 56, E majta e bashkuar e Evropës/ E Majta e Gjelbër Nordike 42 vende.