Pse numri i personave të prekur me coronavirus në Itali është kaq i lartë

Më 14 mars, kishte 21157 njerëz të infektuar me koronavirus në Itali, tani dy ditë pas, ky numër është rritur edhe më shumë.


Italia është vendi i dytë më i prekur nga numri i të infektuarve, menjëherë pas Kinës. Deri më tani, ka pasur 1,441 vdekje në Itali, dhe numri është rritur shumë ditët e fundit.

Numri i personave të infektuar në Itali ishte me disa qindra në javën e tretë të shkurtit, në mbi 3,000 në javën e parë të marsit, dhe me 10 mars shkoi në 10000 të prekur.

Numri i madh i rasteve të personave të infektuar në Itali mund të shpjegohet me rritjen e trafikut ajror midis Italisë dhe Kinës. Italia ka lidhjet më të shpeshta ajrore në Europë me Kinën. Italia nënshkroi një memorandum mirëkuptimi me Kinën në fillim të janarit për të forcuar lidhjet ajrore midis dy vendeve në mënyrë që të nxiste turizmin në këto vende.

U njoftua se do të kishte 108 fluturime nga Italia në Kinë në javë. Në 2021 dhe 2022, 56 linja të reja do të shtohen.

Për më tepër, qeveria italiane ka vendosur masa të rrepta në rajonet veriore në fillim të përhapjes së koronavirusit, por jo në pjesën tjetër të vendit.

Sipas vlerësimeve aktuale, Italia mund të humbiste 8.3 miliardë dollarë nga të ardhurat e turizmit si rezultat i koronavirusit. Industri të ngjashme, të tilla si hotele dhe restorante, gjithashtu do të preken. Italia pret PBB më të ulët për të paktën dy muaj.

Qeveria ka njoftuar se do të ndajë rreth 28.3 miliardë dollarë për t’u marrë me efektet e përhapjes së koronavirusit. /Reporteri.net