Serbët si duan, në Kroaci e nderojnë furraxhiun shqiptar me çmimin “Krenaria e Kroacisë”

Derisa në Serbi nuk e duan bukën nga furra e shqiptarit në Kroaci furrëtari Azgan Qenaj e nderojnë me çmimin “Krenaria e Kroacisë”.


Azgan Kenaj mban dyqanin e tij në një lagjen Tresnjevka të Zagrebit dhe me çka është i njohur ky shqiptar në mbarë Kroacinë është bamirësia dhe mikpritësia e tij.

Ka raste kur është dënuar nga inspekcionet për shkak se tërë bukën e pashitur ju shpërndante të varfërve. Për këtë ju edhe njihet si “Shpirti i mirë” në lagjen e tij dhe tërë qytetin.

Azgan Qenaj kishte deklaruar se “për zotin nuk mund ta fus me një qese e ta hedh bukën e pashitur tek mbeturinat, kjo do të më dhimbte më së shumti”.

Prindërit e kanë mësuar Azgan Kenajn që është mëkat të husdhet buka dhe këtij mësimi i mbahet verbërisht.

Kësaj i mbahet verbërisht, “Kur km parë që rreth meje ka që vuajnë urie, s’kam menduar, ndava me ta atë që në qytetin e tyre dhe timin kam prodhuar, bukën”.

Azgan Qenaj iu ndihmon njerëzve të vuajtur por me modesti nuk dëshiron të tregojë kur dhe kujt.

Ndiqni raportin e televizionit publik kombëtar të Kroacisë në vazhdim.

Ka 18 vite që e bënë këtë Azgan Qenaj e në vitin 2009 ai u nderua me çmimin “Krenaria e Kroacisë”.