Shënohet vdekja e parë nga koronavirusi në Evropë

Një turiste kineze ka vdekur në Francë pasi ishte e infektuar me virusin – duket shënuar vdekjen e parë jashtë Azisë.


Viktima ishte një grua 80-vjeçare nga provinca Hubei e Kinës, sipas Ministrja franceze e Shëndetësisë, Agnès Buzyn.

Ajo arriti në Francë në 16 janar dhe u vendos në karantinë në spital më 25 janar, tha ajo.
Vetëm tre vdekje janë raportuar më parë jashtë Kinës kontinentale – Hong Kong, Filipine dhe Japoni.