Shpërthimi i bombës së Luftës së Dytë Botërore, shkatërron lagjen

Njerëz që qajnë në rrugë, makina të shkatërruara dhe nëna e të gjitha kratereve.


Duket si një fatkeqësi e madhe, por në fakt kaosi ishte pjesë e një shpërthimi të kontrolluar të një bombe të Luftës së Dytë Botërore , që i la banorët të pyesin se çfarë mund të shkaktonte një i pakontrolluar.

Ekspertët e ushtrisë u thirrën menjëherë më pas pasi bomba gjermane u zbulua në një ndërtesë në Kingston, në jug-perëndim të Londrës, të enjten.

Rreth 1,500 banorë u evakuan dhe u vendos një kordon pasi ekipi i hedhjes së bombave ishte vendosur për të punuar.

Në shumë raste bomba të tilla merren dhe hidhen në një vend të largët. Pra, vendimi për të shpërthyer bombën, me një paketim të rërës rreth tij, la vendasit të supozonin se do të dëgjonin një zhurmë të mbytur.

Por ajo që morën ata në të vërtetë ishte një zhurmë shurdhuese që mund të dëgjohej tetë milje larg. Banorët thanë se ndjenin që muret e shtëpive të tyre të dridhen. Familjet përshkruan skenat ‘apokaliptike’ pas kthimit në shtëpi.

“Njerëzit po qanin në rrugë, nuk ishte shumë e bukur të shihja me të vërtetë. Nga ajo që pashë dje ishte e tmerrshme. Shumica e dritareve të shtëpisë poshtë rrugës u thyen. Kishte rërë kudo”, tha një banor.

Bomba mendohet të ketë qenë një SC250, ose Sprengbombe Cylindrisch 250, e cila është përdorur gjerësisht në Luftën e Dytë Botërore.