Shtatori i këtij viti ishte muaji më i nxehtë ndonjëherë – temperatura të tilla ishin regjistruar vetëm në vitin 1880

Shkencëtarët thonë se globi ishte në një muaj rekord të nxehtësisë në shtator, “i udhëhequr” nga disa pjesë në Shtetet e Bashkuara.


Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, “The National Oceanic and Atmospheric Administration” thotë se viti 2019 u lidh me 2015 për shtatorin më të nxehtë në rekord global.

Siç bëhet e ditur tutje, shtatori ishte mesatarisht 60.71°F (15.95°C), në 1.71°F (0.95°C) më i lartë se mesatarja e shekullit të 20-të.

Ky imazh i siguruar nga NOAA tregon një hartë globale që tregon devijimet e temperaturës nga mesatarja në shtator 2019

Temperaturat në tokë ishin më të nxehtat në rekord për shtatorin, madje me rekorde që datojnë prapa në vitin 1880.

NOAA llogarit se Toka është në ritëm për vitin e dytë më të nxehtë në rekord, pas vitit 2016.

Njerëzit shijojnë diellin në plazhin Bournemouth, pasi temperaturat u rritën në 80F në disa pjesë të MB në fund të shtatorit

Shefi i monitorimit të klimës NOAA, Deke Arndt, thotë se kjo është ngrohja që po vazhdon për dekada nga emetimi i gazrave nga djegia e karburanteve fosile.

Në këtë drejtim bëhet e ditur se njëzet e nëntë vende në të gjithë botën përjetuan temperaturat e tyre të nxehta në rekord midis majit dhe gushtit të këtij viti.

Njerëzit freskohen brenda dhe rreth një pishine të madhe uji në Trocadero, përtej Seine nga Kulla Eifel, korrik 2019. Franca regjistroi temperaturën e saj më të lartë ndonjëherë nga 114 °F (46 °C) këtë verë

Një total prej 396 regjistrimesh të nxehtësisë u thyen në hemisferën veriore me Gjermaninë, Francën dhe Holandën që përjetuan ditët më të nxehta.

Valët e nxehta të mëdha goditën Britaninë e Madhe, Francë, Belgjikë, Luksemburg, Gjermani dhe Holandë, të cilat raportuan të gjitha nivele të reja gjatë gjithë korrikut.