Tentohet grusht shtet në Jordani ndaj mbretit Abdullah II, ende nuk dihet vendndodhja e tij

Mbrëmë është tentuar të bëhet një grushtet shtet ndaj Mbretit të Jordanisë, Abdullahut II. Siç raportohet, vëllai i Abdullahut II, Hamzah bin Hussein ka tentuar që të bëj grusht shtet.


Deri më tani nuk dihet vendndodhja e Mbretit Abdullah II. Të paktën 20 jordanezë janë arrestuar në lidhje me tentim grusht shtetin.

Hamzah bin Hussein është duke u mbajtur në arrest shtëpiak. Shtëpia e Bardhë ka dal në përkrahje të Mbretit Abdullahu II dhe mbështet stabilitetin në Jordani.

Në përkrahje të Mbretit Abdullahu II ka dal edhe Mbreti i Arabisë Saudite, Omanit, Emirateve Arabe, Kuvajtit dhe Libanit.

Komandanti i shtetit të Jordanisë i ka shkuar mbrëmë në shtëpinë e vëllait, ku i ka kërkuar që të mos kontaktoj askënd dhe të mos lëviz askund.