Zyrtarët e al-Qaidas: Vazhdon lufta kundër Amerikës

Vendimi i presidentit amerikan, Joe Biden për të tërhequr trupat amerikane nga Afganistani provokoi reagime të shumta në Shtetet e Bashkuara, por edhe në botë.


Në një intervistë ekskluzive, reporterët e CNN-së arritën të krijojnë kontakte me drejtuesit e kësaj organizate terroriste përmes ndërmjetësuesve.

Siç kanë theksuar zyrtarët e al-Qaidas, megjithëse Shtetet e Bashkuara do të tërhiqen nga Afganistani deri më 11 Shtator, lufta do të vazhdojë në pjesë të tjera të botës.

“Lufta kundër Shteteve të Bashkuara vazhdon në të gjitha frontet e tjera derisa amerikanët të largohen nga të gjitha pjesët e botës islamike”, thanë zyrtarët e al-Qaidas.

Deri më tani, zyrtarët e al-Qaidas nuk kanë reklamuar në media shumë herë, dhe kryesisht kanë qëndruar në mjetet e tyre propagandistike përmes të cilave ata transmetuan informacione.

Gjithashtu, zyrtarët e al-Qaidas theksuan se “amerikanët u mundën në Afganistan dhe se kjo luftë arriti qëllimin e saj themelor, që është të dëmtojë ekonominë amerikane”.

“Kjo deklaratë promovon ide të ngjashme me ato të promovuara nga Bin Laden. Ai tha se Bashkimi Sovjetik falimentoi për shkak të luftës në Afganistan. Kostoja e luftës së SHBA në Afganistan është në miliarda, por lufta nuk çoi në një kolaps ekonomik al-Qaeda, nga ana tjetër, ai pranon se lufta ka dëmtuar vetë organizatën dhe se shumë anëtarë janë transferuar në Siri, ku ata humbën jetën”, tha ajo.

Kujtojmë, presidenti amerikan njoftoi tërheqjen e trupave amerikane nga Afganistani. Kontingjenti i parë i trupave duhet të tërhiqet që në maj dhe anëtarët e fundit të misionit amerikan në këtë vend duhet të largohen nga Afganistani deri më 11 shtator.