×
 • Extra
 • Tech&Auto

  Lista me telefonat që rrezatojnë më pak dhe më shumë

  Reporteri
  30 Maj 2023 | 17:33

  Telefonat inteligjentë janë bërë një aspekt kyç i mënyrës se si jetojmë, aq sa as nuk mund ta imagjinonit të jetoni pa to. Por a e dini se pothuajse të gjithë telefonat inteligjentë lëshojnë të paktën një sasi të vogël rrezatimi?

  Është e rëndësishme të theksohet se nuk ka asnjë hulumtim përfundimtar që mund të konfirmojë se rrezatimi i smartphone është në të vërtetë aq i keq për ju. Megjithatë, mund të jetë e dobishme të dini se cilët telefona inteligjentë lëshojnë më shumë rrezatim, si dhe cilët janë në skajin tjetër të spektrit.

  Të dhënat nga Zyra Federale e Gjermanisë për Mbrojtjen nga Rrezatimi mund të na ndihmojnë të përcaktojmë se ku renditen telefonat inteligjentë. Apple dikur ishte shkelësi më i keq në këtë drejtim, pasi iPhone 7 dhe 8 ishin ndër telefonat që lëshonin rrezatim më të lartë në histori, por ata e kanë zvogëluar këtë rrezatim në modelet më të reja.

  Deri tani kompania më e mirë nga perspektiva e emetimit të rrezatimit është Samsung pasi ka 5 telefona që konsiderohen më të mirët për sa i përket rrezatimit. Galaxy Note 10+ është modeli i tyre më i mirë nga ky kënd, duke emetuar 0,19 vat për kilogram. Të dy telefonat e nivelit të lartë dhe ato me kosto të ulët nga Samsung duket se po përmbushin dëshirat e konsumatorëve për rrezatim të ulët.

  Këto vlerësime llogaritin emetimin e emetuar kur jeni në një telefonatë dhe telefoni vendoset në veshin tuaj. Nëse jeni të shqetësuar për pasojat e mundshme shëndetësore, përdorimi i një kufje Bluetooth mund të jetë i shkëlqyeshëm pasi do të parandalojë që rrezatimi të afrohet mjaftueshëm me trupin tuaj për të shkaktuar një nivel të arsyeshëm dëmtimi. Gjithashtu, përpiquni të mbani mend se aktualisht nuk ka asnjë hulumtim që vërteton efektet e dëmshme të rrezatimit të telefonit.

  Shpërndaje:
  Të ngjashme
  Të ngjashme

  © Reporteri (R Media L.L.C.), 2019-2024. Të gjitha të drejtat e rezervuara.

  Linku i lajmit u kopjua!