Ushqimet që nuk duhen porositur në takimin e parë, nëse doni të keni një të dytë

Një takim i parë mund të jetë shumë nervoz edhe për njerëzit më të sigurt në vetvete. Nga zgjedhja e veshjes deri tek ajo e vendndodhjes, për të mos përmendur rëndësinë e gjetjes së interesave të përbashkëta për të folur. Çdo gjë mund të duket si një fushë e minuar në takimin e parë, përfshinë edhe ajo që vendosni të hani.

Për t’ju ndihmuar të kontrolloni stresin në takimin e parë dhe të shmangni grackat e panevojshme të ushqimit, kemi përzgjedhur një listë të ushqimeve që duhen shmangur për shkak të gjasave që mund të jenë të ndërlikuara për t’u ngrënë, të ngjiten pas dhëmbëve ose thjesht të mos bëjnë përshtypje të mirë.

1. Asnjëherë spageti në takimin e parë

Edhe ata që hanë spageti më me përvojë ndonjëherë mund të hasin në disa probleme. Për të mos qenë përballë personit tjetër me makaronat që dalin nga goja, që të rrëshqasin nga piruni ose t’ju duhet të thithen në minutën e fundit për të shmangur një fatkeqësi, është më mirë të mos i porosisni.

Aq më pak kur bëhet fjalë për spageti me salcë, salca e domates është e njohur për spërkatjen dhe njollosjen e rrobave.

2. Karavidhe, arragosta, gaforre

Çdo gjë që kërkon kohë, përpjekje dhe djersë për të ngrënë është e ndaluar.

Ju duhet të shikoni vaktin tuaj, jo pjatën.

3. Krahët e pulës

Kur kamarieri ju ofron peceta shtesë, është një shenjë se keni porositur pjatën e gabuar. Çdo ushqim që kërkon përdorimin e shumë pecetave është i ndaluar.

Pra, nuk ka krahë pule për t’i ngrënë me duar.

4. Jo hudhra dhe qepë

Skenari më i mirë që dikush pret për një takim të parë është që ai të përfundojë me një puthje.

Por edhe nëse nuk e bëni këtë, ndoshta kaloni të paktën pak kohë aq afër sa të ndjeni frymën e tjetrit. Dhe askush nuk do të donte të kalonte një mbrëmje në një re të qelbur.

Ndaj shmangni porositjen e pjatave me hudhër dhe qepë. Këto janë ushqime përgjegjëse për aromën, të cilat janë të vështira për t’u tretur dhe kanë një erë super të fortë.

5. Sallatë

Vetë sallata mund të jetë e mirë, nuk ka asgjë të keqe të porosisni të shëndetshme në një takim të parë.

Por shmangni kalimin për manikët e shëndetit që kërkojnë të heqin bukën e thekur nga sallata dhe duan salcat anash.

Dhe, për më tepër, kini kujdes që të mos ndaloni një gjethe në dhëmbët tuaj pa dijeninë tuaj.

6. Djathërat

Shumë njerëz nuk i tresin mirë produktet e qumështit, edhe nëse i kanë ngrënë gjatë gjithë jetës.

Pra, nëse keni ndonjë ndjeshmëri ndaj produkteve të qumështit, apo edhe nëse nuk jeni të sigurt për këtë, takimi i parë nuk është koha e duhur për të porositur djathërat.

Gjëja e fundit që dëshironi është që stomaku juaj të rëndohet disa orë pas darkës, pikërisht kur gjërat fillojnë të bëhen interesante.

7. Ushqimet që qëndrojnë mes dhëmbëve

Nuk ka nevojë të shpjegohet pse është një rregull i mirë të mos porosisni gjëra që mund t’ju ngecin në dhëmbë kur hani.

8. Ushqimet që janë shumë pikante

Ushqimet pikante mund të shkaktojnë djersitje, sy të shndritshëm dhe ngjyrë të kuqe, gjë që nuk shkon paralelisht me konceptin e joshjes.

Pra, edhe nëse keni një nivel të mirë tolerance dhe ndonjëherë ju pëlqen të hani pikante, shmangni porosinë e pjatave me djegës ose erëza të tjera të nxehta në takimin e parë.

9. Ushqimet e shtrenjta

Pavarësisht se kush e paguan faturën në fund të natës, porositja e një pjate jashtëzakonisht të shtrenjtë është një veprim i rrezikshëm (nëse jo i pavend).

Jo vetëm që mund të dukeni mendjemëdhenj, por kjo mund ta bëjë personin tjetër të ndihet në siklet, ose t’i japë atyre pritshmëri joreale për situatën tuaj financiare.

Ose thjesht e keni bërë qëllimisht një faturë të paarsyeshme të lartë, për një takim që mund të mos ketë shkuar aspak mirë./A2CNN