A do të jetë marrëveshja parazgjedhore në mes të VV’së e LDK’së, baza e marrëveshjes për Qeverinë e re

Albin Kurti dhe Vjosa Osmani raportohet se kanë arritur në parim marrëveshje për bashkëqeverisje pas zgjedhjeve të jashtëzakonshme parlamentare të 6 tetorit.


Përfaqësuesit e dy subjekteve politike, gjatë takimit të djeshëm, sipas një media të afërt me LDK-në, kanë nënshkruar një dokument të përbashkët mbi transparencën qeverisëse që përmbante 7 pika.

Por pika të cilat thuhet se u nënshkruan dje, e që dolën në këtë media, janë të njëjtat që Kandidatët për Kryeministra nënshkruan parazgjedhjeve, të iniciuara nga një organizatë vendore, shkruan Reporteri.net.

Këto janë pikat e marrëveshjes në fjalë: 

  1. Qeveria do të kufizohet në 15 ministri maksimum në dy zëvendëskryeministra për ministri;

2. Gratë do të udhëheqin së paku 30 për qind të ministrive;

3. Do të ketë transmetim të drejtpërdrejt të të gjitha mbledhjeve të Qeverisë;

4. Kryeministria do të publikojë Raportin Vjetor për Realizmin e Programit Qeverisës;

5. Kryeministria dhe ministritë do të publikojnë të gjitha kontratat dhe ankesë kontratat në ueb faqet zyrtare;

6. Do të ketë depolitizim në përzgjedhjen e anëtarëve të bordeve dhe ndërmarrjeve publike;

7. Do të ketë raportime dhe standardizimeve në raportim të shpenzimeve të Kryeministrisë dhe gjitha ministrive në baza mujore (përfshirë faturat, urdhër-blerjet dhe pagesat.