Abbott për vrasjen dhe zhdukjen e fëmijëve gjatë luftës: Ne mund të falim, por nuk duhet të harrojmë

Ambasadori britanik në Kosovë, Nicholas Abbott, ka treguar se ka marrë pjesë në ekpozitën virutale, “Njëherë e një kohë dhe kurrë më”.


Ai ka thënë se në Qendrën e Dokumentacionit në Prishtinë, 1133 fëmijët kosovarë të vrarë ose të zhdukur gjatë luftës në Kosovë.

Ai ka thënë se “ne mund të falim, por nuk duhet të harrojmë”.

Postimi i tij:

“1133 fëmijë kosovarë u vranë ose janë ende të zhdukur nga një konflikt i ndodhur rreth njëzet vjet më parë. Ata ende meritojnë drejtësi.

“Njëherë e një kohë dhe kurrë më” në Qendrën e Dokumentacionit në Prishtinë i nderon këta fëmijë dhe na kujton ndikimin e tmerrshëm të konfliktit dhe luftës. Ne mund të falim, por nuk duhet të harrojmë.