Aksioni i Policisë kundër kontrabandës në Veri, lajm në mediat më të mëdha botërore

Aksioni i sotëm i Policisë së Kosovës kundër krimit të organizuar në veri të vendit, ka qenë edhe ne fokus të mediave më të mëdha ndërkombëtare.


BBC në raportimin e saj i ka dhënë fokus arrestimit të shtetasit rus, gjatë këtij aksioni, që rezultoi të jetë punonjës i OKB-së, shkruan Reporteri.net.

“Punonjësit e OKB-së kapën nga Policia e Kosovës gjatë spastrimit të kontrabandës”, shkruan BBC, duke pasqyruar edhe reagimin e OKB-së pas kësaj ngjarje.

“Trupat serbe në alarm të plotë pas aksionit të Policisë së Kosovës”, është titulli i raportimit të prestigjiozes “TIME”.

E për gatishmërinë e trupave serbe ka shkruar edhe Al Jazeera, përcjellë në shqip Reporteri.net.

“Trupat serbe në ‘gatishmëri luftarake’ pas arrestimeve nga policia e Kosovës”, thotë raportimi i këtij mediumi ndërkombëtare.

Pos këtyre mediave, raportime për aksionin e sotëm të Policisë së Kosovës kundër kontrabandës në veri të vendit, që rezultoi me 11 serbë të arrestuar, 4 boshnjakë, 4 shqiptarë, dhe dy shtetas rusë, fukous kësaj ngjarje që ngjalli reagime të mëdha në Beograd, kanë dhënë edhe Yahoo, NBC News, CBC, e deri tek mediat ruse Sputnik dhe RT. /Reporteri.net/.