Be: Emërimi i noterëve të bëhet nga Qeveria e re

Zyra e Bashkimit Evropian përmes një deklarate të lëshuar kanë shkruar se procesi i përzgjedhjes dhe emërimit të rregullt the të ligjshëm të noterëve është thelbësor për të nxitur besimin që shoqëria i jep individëve që luajnë këtë rol të përgjegjshëm.


“Prandaj, ky proces duhet të jetë i lirë nga çdo pretendim i parregullsisë, i vërtetë ose i perceptuar”, thuhet në njoftimin nga BE.

Tutje në deklarat thuhet se BE i bënë thirrje të gjithë autoriteteve në largim të Kosovës që të përmbahen nga emërimet e ndonjë noteri pasi që vendimi në këtë drejtim duhet t’i lihet qeverisë së re.

Deklarata e plotë: