Britanikët do të rrinë në izolim vetëm pesë ditë pasi të dalin pozitivë me COVID-19

Periudha e izolimit pas testimit pozitiv për COVID-19 do të shkurtohet në vetëm pesë ditë të plota nga e hëna e ardhshme në Britaninë e Madhe, për ta kthyer stafin në punë më shpejt.

Boris Johnson e kishte refuzuar masën si potencialisht të rrezikshme – por ndryshoi mendje pasi qeveria pranoi një gabim mbi mënyrën se si zbatohet ky rregull në SHBA.

Sajid Javid, sekretari i shëndetësisë, njoftoi për këtë ndryshim në Angli, por tha se njerëzit do të duhet të rezultojnë negativë në ditën e gjashtë për t’i shpëtuar izolimit.

Provat shkencore janë se dy të tretat e rasteve me COVID-19 “nuk janë më infektive pas përfundimit të ditës së pestë”, tha Javid.

Çdo frenim i lirive të njerëzve duhet të jetë “absolutisht zgjidhja e fundit” dhe nuk duhet të mbetet në vend “një ditë më shumë se sa është absolutisht e nevojshme”.