Diga afër Kolnit mund të shkaktojë përmbytje të reja, evakuohen mbi 4500 njerëz

Gjermania ende po merret me përmbytjet katastrofike që kanë marrë më shumë se njëqind jetë dhe shkatërruar ndërtesa të shumta banimi dhe komerciale, dhe një rrezik i ri tashmë po shfaqet.


Ka frikë se diga e madhe afër Kolnit, e cila është gjithashtu nën sulmin e përmbytjeve të rrëmbyeshme, mund të lëshojë vendin.

Autoritetet kanë urdhëruar evakuimin e banorëve të disa fshatrave në jug të rajonit sepse ata besojnë se diga Steinbach mund të shpërthejë dhe të shkaktojë një katastrofë të re, shkruan New Engineering Engineering.

Deri më tani, rreth katër mijë e gjysmë njerëz janë larguar nga rajonet e përmbytura dhe nuk ka gjasa që ata të kthehen së shpejti në shtëpitë e tyre sepse parashikuesit po njoftojnë reshje të reja.

Inxhinierët dhe zjarrfikësit pompuan ujë nga rezervuari gjithë natën, duke ulur nivelin e ujit me rreth dy centimetra.

Autoritetet lokale lëshuan një deklaratë këtë mëngjes duke thënë se situata ishte e qëndrueshme por ende shumë e rrezikshme. Uji është ende duke u pompuar, dhe dega e autostradës 61 është e mbyllur për siguri.