E pranon Kurti: Zgjedhjet lokale nuk janë sikur ato qendrore, kemi kërkuar shtyrjen e tyre

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka folur për medie pas takimit konsultativ me Presidenten Vjosa Osmani. Ai ka thënë se qëndrimi i VV-së është shtyrja e zgjedhjeve lokale.


Kurti ka thënë se zgjedhjet lokale nuk janë sikur ato qëndrore, duke u arsyetuar për kërkesën e VV-së për mbajtjen e zgjedhjeve në mesin e pandemisë vitin e kaluar. Ai po ashtu ka thënë se pritet një valë e re gjatë muajve që vijnë.

Reklamë

“Situatës me pandemi në mënyrë që ky përmirësim mos të ndalet dhe në mënyrë që të mos kemi valë të re pasi versioni delta është ekskluziv në muajt tetor e dhjetor. Ne jemi për shtyrjen e zgjedhjeve. Sidoqoftë ne nuk e imponojmë qëndrimin tonë dhe do të pajtohemi me cilindo zgjidhje. Nuk janë zgjedhjet lokale sikur ato qëndrore. Nuk votohet vetëm një kandidat por më shumë dhe ka edhe balotazh e nuk votohet vetëm një raund. Kërkojmë të dëgjohet mendimi i ekspertëve shëndetësorë. Ne kemi shprehur qëndrimin si subjekt dhe duhet të presim që të përfundojë takimi konsultativ”, ka thënë Kurti.