Grupi Parlamentar i AAK-së bën thirrje që të mos përsëriten aksionet si ai i sotmi i EULEX-it

Grupi Parlamentar i AAK-së, ka reaguar pas arrestimit të kryetarit të OVL-UÇK-së Hysni Gucati  dhe Nasim Haradinajt, nga policia e EULEX-it sot në zyrat e veteranëve.


GP i AAK-së ka thënë se operacionet si ky i soti janë të panevojshme dhe kanë bërë apel që të tilla të mos ndodhin.

“Me shumë shqetësim po ndjekim zhvillimet në zyrat e OVL të UÇK-së. Konsiderojmë se operacione të tilla janë të panevojshme dhe padinjitetshme. Republika e Kosovës, populli i saj e në veçanti luftëtarët e lirisë, asnjëherë nuk e kanë penguar drejtësinë. Përkundrazi, ne gjithmonë kemi qenë në anën e saj, pasi që vet ishim viktimë e agresorit serb.

Edhe pse, duke nisur prej liderit tonë Ramush Haradinaj, shumë luftëtëtarë padrejtësisht u akuzuan e u trajtuan në gjykata ndërkombëtare, ata asnjëherë nuk i kanë ikur ftesës së organeve të rendit dhe drejtësisë. Andaj, apelojmë që të mos ndodhin më operacione të tilla sikur ky që ndodhi sot”, thuhet në reagimin e Grupit Parlamentar të AAK-së.

Me shumë shqetësim po ndjekim zhvillimet në zyrat e OVL të UÇK-së. Konsiderojmë se operacione të tilla janë të…

Publiée par Grupi Parlamentar i AAK-së sur Vendredi 25 septembre 2020