Grupmosha më e infektuar në Kosovë prej coronavirusit vazhdon të jetë nga 20 deri 29 vjeç

Grupmosha më e infektuar në Kosovë prej coronavirusit vazhdon të jetë nga 20 deri 29 vjeç.


Grupmosha më e prekur nga coronavirusi po vazhdon të jetë prej 20 deri 29 vjeç, gjithsej raste të konfirmuara 473.

Pastaj, grupmosha 30 deri 39 vjeç, gjithsej raste të konfirmuara në 24 orët e fundit, 408.

Grupmosha 40 deri 49 vjeç, raste të konfirmuara 409.

Pastaj, nga grupmosha 50 deri 59 vjeç, raste të konfirmuara 333.

Si pasojë e rritjes së rasteve me coronavirus, Qeveria e Kosovës, ditën e mërkurë ka marrë vendim për ashpërsimin e masave kundër coronavirusit.

Me vendimin e ri të Qeverisë, nga data 20 gusht janë ndaluar dasmat dhe ahengjet tjera familjare, kurse sektori i gastronomisë lejohet të punojë deri në ora 22:30.

Ekspertët shëndetësor në vazhdimësi janë duke bërë thirrje që qytetarët të vaksinohen. Ndërkaq, prej fillimit të vaksinimit në të gjitha qytetet e Kosovës janë dhënë 622.068 doza të vaksinës.