Këto janë 14 komisionet parlamentare dhe përbërja e tyre

Kuvendi i Kosovës sot ka themeluar 14 komisione parlamentare, ku 4 prej tyre janë të përhershme dhe 10 funksionale, shkruan Reporteri.net.


Më poshtë i gjeni të listuara të gjitha komisionet dhe përbërjen e tyre.

 

Vendimi i plotë: 

 

Legjislatura VIII
Sesioni pranveror

Kuvendi i Republikës së Kosovës, në mbështetje të neneve 65 (1), 77 dhe 78.1 të Kushtetutës së Republikës së Kosovës, të nenit 15.1, nenit 69. 6 dhe të nenit 84 të Rregullores së Kuvendit, në Seancën plenare të mbajtur më 2 prill 2021, me propozim të Kryesisë së Kuvendit të Republikës së Kosovës, mori këtë:

V E N D I M

për formimin e 14 (katërmbëdhjetë) komisioneve parlamentare

I. Formohen 4 (katër) komisione të përhershme, sipas emërtimit dhe përbërjes, si në vijim:

1. Komisioni për Buxhet, Punë dhe Transfere, 11 anëtarë:

1. Armend Muja, kryetar, GP – LVV,
2. Mërgim Lushtaku, zëvendëskryetar i parë, GP – PDK,
3. Verica Ćeranić, zëvendëskryetare e dytë, GP-SL,
4. Arta Bajralja, anëtare, GP – LVV,
5. Jeta Statovci, anëtare, GP – LVV,
6. Visar Korenica, anëtar, GP – LVV,
7. Eman Rrahamani, anëtar, GP – LVV,
8. Bedri Hamza, anëtar, GP – PDK,
9. Avdullah Hoti, anëtar, GP – LDK,
10. Pal Lekaj, anëtar, GP – AAK,
11. _________________________, anëtar/e, GP – Multietnik.

2. Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim, 12 anëtarë:

1. Verica Ćeranić, kryetare, Komuniteti serb,
2. Hydajet Hysenim Kaloshi, zëvendëskryetar i parë, GP – LVV,
3. _________________________, zëvendëskryetar/e i/e dytë, komunitetet tjera që nuk janë shumicë,
4. Ivan Todosijević, anëtar, komuniteti serb,
5. Miljana Nikolić, anëtare, komuniteti serb,
6. Zoran Mojsilović, anëtar, komuniteti serb,
7. _________________________, anëtar/e, komunitetet tjera që nuk janë shumicë,
8. _________________________, anëtar/e, komunitetet tjera që nuk janë shumicë,
9. _________________________, anëtar/e, komunitetet tjera që nuk janë shumicë,
10. Elmi Reçica ose Ariana Musliu-Shoshi, anëtar/e – GP i PDK,
11. Begjet Pacolli, anëtar, GP – LDK,
12. Shemsedin Dreshaj, anëtar, GP – AAK.

3. Komisioni për Legjislacion, Mandate, Imunitete, Rregulloren e Kuvendit dhe mbikëqyrjen e Agjencisë kundër Korrupsionit, 11 anëtarë:

1. Adnan Rrustemi, kryetar, GP – LVV,
2. Driton Selmanaj, zëvendëskryetar i parë, GP – LDK,
3. Ljubinko Karadžić, zëvendëskryetar i dytë, GP-SL,
4. Artan Abrashi, anëtar, GP – LVV,
5. Alban Hyseni, anëtar, GP – LVV,
6. __________________________, anëtar/e, GP – LVV,
7. Hydajet Hyseni Kaloshi, anëtar, GP – LVV,
8. Blerta Deliu-Kodra, anëtare, GP – PDK,
9. Hajdar Beqa, anëtar, GP – PDK,
10. Besnik Tahiri, anëtar, GP – AAK,
11. _________________________, anëtar/e, GP – Multietnik.

4. Komisioni për Integrim Evropian, 11 anëtarë:

1. Rrezarta Krasniqi, kryetare, GP – LDK,
2. Arbëreshë Kryeziu Hyseni , zëvendëskryetare e parë, GP – LVV,
3. __________________________, zëvendëskryetar/e i/e dytë, GP- Multietnik,
4. Agon Batusha, anëtar, GP – LVV,
5. Arjeta Fejza, anëtare, GP – LVV,
6. Shqipe Isufi, anëtare, GP – LVV,
7. __________________________, anëtar/e, GP – LVV,
8. Ardian Kastrati, anëtar, GP – PDK,
9. Blerta Deliu-Kodra, anëtare, GP – PDK,
10. Branislav Nikolić, anëtar, GP- SL,
11. Time Kadrijaj, anëtare, GP – AAK.

II. Formohen 10 (dhjetë) komisione funksionale, sipas emërtimit dhe përbërjes, si në vijim:

5. Komisioni për Punë të Jashtme dhe Diasporë, 11 anëtarë:

1. Haki Abazi, kryetar, GP – LVV,
2. Xhavit Haliti, zëvendëskryetar i parë, GP – PDK,
3. Branislav Nikolić, zëvendëskryetar i dytë, GP- SL,
4. Avni Dehari, anëtar, GP – LVV,
5. Dimal Basha, anëtar, GP – LVV,
6. Gazmend Gjyshinca, anëtar, GP – LVV,
7. Fitore Pacolli Dalipi, anëtare, GP – LVV,
8. Ariana Musliu-Shoshi, anëtare, GP – PDK,
9. Arben Gashi, anëtar, GP – LDK,
10. Time Kadrijaj, anëtare, GP – AAK,
11. _________________________, anëtar/e, GP- Multietnik.

6. Komisioni për Arsim, Shkencë, Teknologji, Inovacion, Kulturë, Rini dhe Sport, 11 anëtarë:

1. Ardian Gola, kryetar, GP – LVV,
2. Albena Reshitaj, zëvendëskryetare e parë, GP – AAK,
3. __________________________, zëvendëskryetar /e i/e dytë, GP-Multietnik,
4. Fitim Uka, anëtar, GP – LVV,
5. Adriana Matoshi, anëtare, GP – LVV,
6. Arijeta Rexhepi, anëtare, GP – LVV,
7. Jahja Kokaj, anëtar, GP – LVV,
8. Eliza Hoxha, anëtare, GP – PDK,
9. Memli Krasniqi, anëtar, GP – PDK,
10. Vlora Dumoshi, anëtare, GP – LDK,
11. Jasmina Dedić, anëtare, GP – GP- SL.

7. Komisioni për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti, 11 anëtarë:

1. Ferat Shala, kryetar, GP – PDK,
2. Jeta Statovci, zëvendëskryetar/e i/e parë, GP – LVV,
3. __________________________, zëvendëskryetar /e i/e dytë, GP- multietnik,
4. Gramos Agusholli, anëtar/e, GP – LVV,
5. Driton Hyseni, anëtar/e, GP – LVV,
6. Mimoza Kusari, anëtar/e, GP – LVV,
7. Armend Muja, anëtar/e, GP – LVV,
8. Uran Ismaili, anëtar, GP – PDK,
9. Valenta Bunjaku- rexhepi, anëtare, GP – LDK,
10. Ljubinko Karadžić, anëtar/e, GP- SL,

11. Pal Lekaj, anëtar, GP – AAK.

8. Komisioni për Bujqësi, Pylltari, Zhvillim Rural, Mjedis, Planifikim Hapësinor dhe
Infrastrukturë, 11 anëtarë:

1. Fitore Pacolli, kryetar/e, GP – LVV,
2. Besia Mustafa, zëvendëskryetar i parë, GP – LDK,
3. Zoran Mojsilović, zëvendëskryetar i dytë, GP- SL,
4. Milazim Salijaj, anëtar/e, GP – LVV,
5. Salih Zyba, anëtar/e, GP – LVV,
6. Ekrem Mustafa, anëtar/e, GP – LVV,
7. Jetmire Vranezi, anëtar/e, GP – LVV,
8. Fadil Nura, anëtar, GP – PDK,
9. Bekim Haxhiu, anëtar, GP – PDK,
10. Albena Reshitaj, anëtare, GP – AAK,
11. _________________________, anëtar/e, GP- multietnik.

9. Komisioni për Shëndetësi, 11 anëtarë:

1. Fatmire Kollçaku, kryetar/e, GP – LVV,
2. Armend Zemaj, zëvendëskryetar i parë, GP – LDK,
3. Miljana Nikolić, zëvendëskryetar e dytë, GP- SL,
4. Labinotë Demi-Murtezi, anëtar/e, GP – LVV,
5. Mirsad Shkreta, anëtar/e, GP – LVV,
6. Burim Karameta, anëtar/e, GP – LVV,
7. Haxhi Avdyli, anëtar/e, GP – LVV,
8. Uran Ismaili, anëtar, GP – PDK,
9. Bekim Haxhiu, anëtar, GP – PDK,
10. Shemsedin Dreshaj, anëtar, GP – AAK,
11. _________________________, anëtar/e, GP- multietnik.

10. Komisioni për Qeverisje Lokale, Zhvillim Rajonal dhe Media, 11 anëtarë:

1. Doresa Kica, kryetar/e, GP – LVV,
2. Mergim Lushtaku, zëvendëskryetar i parë, GP – PDK,
3. __________________________, zëvendëskryetar /e i/e dytë, GP – multietnik,
4. Valon Ramadani, anëtar/e, GP – LVV,
5. Nijazi Isaku, anëtar/e, GP – LVV,
6. Fitim Haziri, anëtar/e, GP – LVV,
7. Besim Muzaqi, anëtar/e, GP – LVV,
8. Floretë Zejnullahu, anëtare, GP – PDK,
9. Agim Veliu, anëtar, GP – LDK,
10. Besnik Tahiri, anëtar, GP – AAK,
11. Igor Simić, anëtar, GP- SL.

11. Komisioni për Çështjet e Sigurisë dhe Mbrojtjes, 11 anëtarë:

1. Bekë Berisha, kryetar, GP – AAK,
2. Enver Dugolli, zëvendëskryetar/e i/e parë, GP – LVV,
3. __________________________, zëvendëskryetar /e i/e dytë, GP – multietnik
4. Arbër Rexhaj, anëtar/e, GP – LVV,
5. Fatmir Humolli, anëtar/e, GP – LVV,
6. Shqipe Selimi, anëtar/e, GP – LVV,
7. Mefail Bajçinovci anëtar/e, GP – LVV,
8. Elmi Reçica, anëtar, GP – PDK,
9. Abelard Tahiri, anëta, GP – PDK,
10. Anton Quni, anëtar, GP – LDK,
11. Slavko Simić, anëtar/e, GP- SL.

12. Komisioni për të Drejtat e Njeriut, Barazi Gjinore, për Persona të Pagjetur dhe
Peticione, 11 anëtarë:

1. __________________________, kryetar/e, GP – multietnik,
2. ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­Tinka Kurti, GP – LVV,
3. Albana Bytyqi, zëvendëskryetare e dytë, GP – AAK,
4. Alban Bajrami, anëtar/e, GP – LVV,
5. Saranda Bogujevci, anëtar/e, GP – LVV,
6. Fjolla Ujkani, anëtar/e, GP – LVV,
7. Vasfije Krasniqi, anëtar/e, GP – LVV,
8. Adelina Grainca, anëtar/e, GP – PDK,
9. Eliza Hoxha, anëtar/e, GP – PDK,
10. Marigona Geci, anëtare, GP – LDK,
11. Miloš Merović, anëtar/e, GP – SL.

13. Komisioni për Mbikëqyrjen e Financave Publike, 11 anëtarë dhe

1. Hykemte Bajrami, kryetare, GP – LDK,
2. Arta Bajralia, Zëvendëskryetar/e i/e parë, GP – LVV,
3.—————-, zëvendëskryetar /e i/e dytë, GP- multietnik,
4. Enver Haliti, anëtar/e, GP – LVV,
5. Mirlinda Sadiku, anëtar/e, GP – LVV,
6. Eman Rrahmani, anëtar/e, GP – LVV,
7. __________________________, anëtar/e, GP – LVV,
8. Fadil Nura, anëtar, GP – PDK,
9. Hajdar Beqa, anëtar, GP – PDK,
11. Jasmina Dedić, anëtare, GP- SL,
11. Albana Bytyqi, anëtare, GP – AAK.

14. Komisioni për Mbikëqyrjen e Agjencisë së Kosovës për Inteligjencë, 11 anëtarë:

1. Ganimete Musliu, kryetare, GP – PDK,
2. Salih Zyba, zëvendëskryetar/e i/e parë, GP – LVV,
3. Slavko Simić, zëvendëskryetar i dytë, GP – SL,
4. Dimal Basha, anëtar/e, GP – LVV,
5. Gani Krasniqi, anëtar/e, GP – LVV,
6. Luan Aliu, anëtar/e, GP – LVV,
7. Vendenis Lahu, anëtar/e, GP – LVV,
8. Ardian Kastrati, anëtar, GP – PDK,
9. Kujtim Shala, anëtar, GP – LDK,
10. Bekë Berisha, anëtar, GP – AAK,
11. _________________________, anëtar/e, GP – GP – 6+.

IV. Fushëveprimi i komisioneve parlamentare sipas Shtojcës nr. 2 të Rregullores së Kuvendit
harmonizohet në pajtim më këtë vendim.

Nr. 08-V-_______

Prishtinë, 02.04.2021

Glauk KONJUFCA
______________
Kryetar i Kuvendit