KQZ nis verifikimin e zarfeve të ardhura nga diaspora

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka nisur t’i verifikojë 4639 zarfe të ardhura nga diaspora.


Lajmin e ka konfirmuar për Reporteri.net zëdhënësi i KQZ-së, Valmir Elezi.

“Para fillimit të numërimit të fletëvotimeve në Qendrën e Numërimit dhe Rezultateve është e nevojshme që të bëhet shqyrtimi dhe vlerësimi i zarfeve të supozuara me fletëvotime. Vlerësimi ka për qëllim që ta dijmë nëse fletëvotimi është dërguar nga një votues i regjistruar suksesshëm si votues jashtë vendit, apo është dërguar nga ndonjë person tjetër që nuk e plotëson këtë kriter të domosdoshëm”, ka deklaruar Elezi për Reporteri.net.

Ai më tej ka thënë se pasi të bëhet ky vlerësim, do të dihet saktë se sa është numri i fletëvotimeve të aprovuara dhe sa është i atyre të refuzuara.

“Në fund, vetëm fletëvotimet e aprovuara numërohen”, ka deklaruar Elezi. /Reporteri.net/.