Lansimi i raketës së Jahja Kokës nuk është më thjesht një synim, tashmë bëhet premtim

Deputeti nga radhës e Lëvizjes Vetëvendosje, Jahja Kokaj, ka thënë se një grup i ekspertëve dhe inxhinierëve të Gjakovës, parai një vit, kanë marrë iniciativën e ndërtimit të qendrës edukative-shkencore, të quajtur Qendra Kosmologjike-Nanoteknologjike.


Kokaj në një postim në Facebook ka thënë se ai është vetëm një konsultant profesional, kurse për financim kujdeset një shqiptaro-amerikan me origjinë nga Gjakova.

“Qendra do te ndertohet larg qytetit, ne breg te Erenikut. Siperfaqja e objektit eshte ma se 2 ari, kurse estimohet te kushtoj rreth 5 000000 U$.”

“Pra per realizimin e ndertimit, do te jene kompetent ekspertet e permendur gjakovar, kurse une premtoj qe projekti i pare amatoresk do te jete realizimimi i lansimit te nje sateliti disa cm me mase disa grameshe”, shkroi Kokaj.