Lumir Abdixhiku i thotë Kurtit: Kushtetutën e ke, merr përgjegjësi mbi supe

Kryetari i LDK-së, Lumir Abdixhiku, ka thënë se për LDK-në mbajtja e referendumit serb në Kosovë është çështje e mbyllur para se të fillon.

Ai tha se kjo tendencë jo kushtetuese dhe jashtë normave ligjore që vendi i ka, është praktikë e papranueshme ndërkombëtare, e në kundërshtim me relacionet e shteteve sovrane që respektojnë njëra- tjetrën.

“Referendumi i Serbisë mohon integritetin territorial të Kosovës dhe rendin tonë kushtetues dhe dëshiron të shtrijë sovranitetin mbi Kosovën. LDK pret dhe mirëpret respektimin e Kushtetutës së Kosovës dhe rendit tonë kushtetues”, tha Abdixhiku, shkruan Reporteri.net.

Ai tha se nuk e kupton nevojën e thirrjes së seancës së sotme.

“A ka diçka shtesë që Kuvendi duhet të të ofrojë ty si Kryeministër, që s’mund ta respektosh rendin kushtetues në Republikë. Kosovës nuk i duhet një skenë politike e tillë. Nëse Kushtetuta të jep çdo të drejtë dhe nëse kjo seancë nuk është shfaqje drame a popullizëm, na tregoni se çka është” ka thënë Abdixhiku.

Sipas tij, Kryeministri nuk po guxon të marrë vendime, por që duhet të veprojë dhe të marrë përgjegjësi mbi supe.

“Kushtetutën e ke, ushtroje rolin kushtetues prej Kryeministri. Merr përgjegjësi mbi supe” ka përfunduar Abdixhiku.

Kreu i LDK-së më tej tha se kryeministri nuk po ka guxim të marrë veprime.

“Si në çdo temë tjetër, nuk po arrinë t’i japë zgjedhje çështjeve që i vijnë në tavolinë”, tha Abdixhiku. /Reporteri.net/.