Ministria lëshon leje për ndërtimin e restorantit në Kalanë e Vushtrrisë, Tahiri zotohet se nuk do ta lejojë

Ministria e Kulturës ka marrë sot vendim për dhënien në shfrytëzim të Kalasë së Vushtrrisë.


Ky vendim i Institutit të Kosovës për Mbrojtjen e Monumenteve ka nxitur edhe reagimin e të parit të Vushtrrisë, Xhafer Tahiri, i cili e ka cilësuar këtë vendim skandaloz, shkruan Reporteri.net.

Tahiri ka thënë se kjo është bërë në një procedurë super të shpejtë, brenda vetëm një dite dhe pa e njoftuar fare Komunën e Vushtrrisë, në kundërshtim me qëndrimet e Kuvendit të Komunës.

“SKANDALOZE
Instituti i Kosovës për Mbrojtjen e Monumenteve, në një procedurë super të shpejtë, brenda 1 dite të vetme, pa e njoftuar fare Komunën e Vushtrrisë, në kundështim me qëndrimet e Kuvendit të Komunës, ka nxjerrë vendim të kundërligjshëm për dhënien në shfrytëzim të Kalasë së Qytetit për gastronomi???
Kalaja është trashigimi kulturore e qytetit të Vushtrrisë dhe nuk do të lejojmë që të bëhet restaurant”, ka shkruar ndër të tjera Tahiri.  /Reporteri.net

SKANDALOZEInstituti i Kosovës për Mbrojtjen e Monumenteve, në një procedurë super të shpejtë, brenda 1 dite të vetme,…

Publiée par Xhafer Tahiri sur Jeudi 17 octobre 2019