Misioni i OSBE-së në Kosovë dënon sulmin ndaj gruas rome

Misioni i OSBE-së në Kosovë ka dënuar sulmin e përsëritur ndaj gruas nga komuniteti rom, pasi që sipas tyre, këto sulme cenojnë liritë dhe të drejtat që garantohen me Kushtetutë dhe me ligj.


Në një komunikatë për media, ky Misioni thotë së mirëpret dënimin e sulmeve nga institucionalet dhe shoqëria civile, duke shtuar se mbeten të bindur se zbatimi i ligjit do të mbajë qëndrimin proaktiv ndaj rastit.

“Duket se raportimi i rremë i lajmeve çoi në këto sulme. Kjo nënvizon nevojën për kontrollimin e fakteve dhe shkathtësinë mediatike, si brenda medias dhe publikut të gjerë”, thuhet tutje në njoftimin e Misionit të OSBE-së në Kosovë.

Sot është caktuar masa prej një muaj paraburgim për të miturin i cili dyshohet së ka sulmuar fizikisht gruan rome në Ferizaj.

Sulm ky që nxiti reagime të shuma që nga krerët institucional deri tek qytetarët.