Prishtina drejt zgjedhjeve të reja për asamble, LDK dhe PDK larg një marrëveshje për kryesusin

Ende nuk ka asnjë zhvillim, të paktën zyrtarisht në lidhje me një koalicion të mundshëm mes LDK-së dhe PDK-së në Prishtinë, në mënyrë që të votohet kryesuesi i Kuvendit Komunal.

Burime të Gazetës Online Reporteri.net, kanë bërë të ditur se negociatat mes LDK-së dhe PDK-së po vazhdojnë edhe sonte, por një marrëveshje shihet akoma larg edhe pse kanë mbetur vetëm edhe një ditë deri në seacën kur pritet të votohet Kryesuesi i Kuvendit, e një dështim për zgjedhjen e tij nesër, mund ta dërgoi kryqytetin në zgjedhje për asamble komunale.

Sipas burimeve, PDK-ja ka kërkuar nënkryetarin e komunës dhe pesë drejtori, por LDK-ja ka refuzuar këtë kërkesë.

Ndryshe, nënkryetari i komunës së Prishtinës, Alban Zogaj, ka konfirmuar sot se seanca për zgjedhjen e kryesuesit të asamblesë komunale të Prishtinës është thirrur për këtë të mërkurë, më 5 janar. /Reporteri.net/