Në vend të Qazim Rrahmanit, Kurti emëron zëvendësministrin e ri

Në vend të Qazim Rrahmanit, si zëvendësministër të Financave, Punës dhe Transfereve kryeministri i vendit Albin Kurti e ka emëruar Resul Makreshin.


Nëpërmjet një letre drejtuar Kurtit, ish-zëvendësministri Rahmani ka kërkuar të lirohet nga të gjitha detyrat dhe përgjegjësitë e përcaktuara nga vendimi paraprak për emërimin e tij.

Arsyeja e dorëheqjes së zëvendësministrit Rrahmani u tha është angazhimi në një pozitë tjetër, pas konsultimeve me subjektin të cilit i takon.

Rrahmani ka thënë se ka dhënë dorëheqje vetëm për t’iu përkushtuar partisë së tij dhe kandidaturës për Ferizajin në zgjedhjet lokale.

Ndryshe, Rrahmani më 1 tetor 2018 ishte shpallur fajtor nga Gjykata Themelore në Prishtinë, për veprën penale të keqpërdorimit të pozitës apo autoritetit zyrtar.

Për këtë vepër penale e cila hyn në kuadër të veprave penale të korrupsionit zyrtar, Rrahmani ishte dënuar me gjashtë muaj burgim.

Mirëpo, me pëlqimin të tij, ky dënim me burg i ishte zëvendësuar pastaj në dënim me gjobë në lartësi prej 3,000 euro.