Para largimit nga Prishtina, Lajçak thotë se dialogu është çelësi për aspiratat e Kosovës dhe Serbisë

Emisari i Posaçëm i Bashkimit Evropian për Dialogun Kosovë Serbi, Miroslav Lajçak, ka vazhduar vizitën e tij në Kosovë duke takuar zyrtar të EULEX-it e të cilët i informoj rreth kësaj vizite.


Ai theksoi se dialogu Prishtinë-Beograd është çelësi kryesor për aspiratat e të dyja vendeve.

“Para se të largohem nga Prishtina, i njoftova Shtetet Anëtare të BE-së për vizitën time. Ne u pajtuam që dialogu është qelësi kryesor për aspiratat e Kosovës dhe Serbisë drejtë Bashkimit Evropian dhe se BE pret që ai të vazhdon”, ka shkruar Lajçak në Twitter.