Peci: Largimet janë bërë për shkak se në LDK nuk u janë përmbajtur parimeve të rugovizmit

Kandidati për deputet nga Lëvizja e Vetëvendosjes, Faton Peci, ka thënë se deklaratat e fundit të kreut të LDK-së, Isa Mustafa, kur tha se rrugën e rugovizmit mund ta trashëgojnë vetëm ata që janë në LDK, janë pikëpamje vetëm të tij.


Ai ka komentuar edhe lëvizjet nga partia, si atë të Vjosa Osmanit. Thotë se lëvizjet janë bërë pikërisht për shkak të parimeve të rugovizmit të cilat nuk u janë përmbajtur anëtarët brenda partisë.

“Është pikëpamje moniste, gjithkush që e vlerëson figurën e Rugovës është për t’u vlerësuar dhe ka pasë lëvizje nga LDK-ja për shkak se parimeve të rugovizmit nuk u janë përmbajtur dhe tregu politik varion, ndryshon me kohë. Sa i përket deklaratave të Mustafës, është goxha indikative se si shumëkush merr guximin të flasë për rugovizmin, por për të diskutuar për rugovizmin duhet ditur për konceptin filozofik të lirisë së brendshme që Rugova e ka kultivuar në politikë”, tha Peci në Interaktiv të KTV-së.

Ai tha se rugovizmi nuk duhet të shihet si vlerë e vetëm një partie.

“Rugovizmi nuk e shoh si që dikush e ka patentën e rugovizmit, çështja është që presidenti Rugova ka rritë që gjithë shqiptarët t’i bëjë bashkë, kushdo që e përfaqëson idetë, e pranon rolin dhe kontributin e tij, duhet shihet si vlerë dhe nuk duhet të shihet vetëm si vlerë nga një parti”, tha ai.