Punime në rrjet nga KEDS: Këto janë vendet ku do ketë ndërprerje të energjisë elektrike

KEDS ka njoftuar se si rrjedhojë e punimeve në rrjet, në disa prej zonave në Kosovë do të ketë ndërprerje të energjisë elektrike.


Me anë të një komunikate për media, KEDS ka bërë të ditura vendet dhe orarin e ndërprerjeve.

Reklamë

Komunikata e plotë:

Pejë

1.

Nga NS 110/10kV Deçani do të ndërprehet:

Dalja 10kV Lumbardhi (Kodi: 53000005) nga ora 10:00-15:00

Vendet: Lluka e Epërme, Lluke Gecaj, Pozhari, Gllogjan, Shaptej, Lumbardh, Irzniq, Ratishe, Gramaqel dhe Maznik.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

2.

Nga NS 110/10kV Klina do të ndërprehet:

Dalja 10kV Klinavci (Kodi: 52000002) nga ora 11:00-15:00

Vendet: Klinavc, Gjurgjevik i Vogël, Kërnicë, Shtupel, Bingjë, Grapc, Leskoc, Krushevë e Vogël, Radulloc, Pataqan, Zllakuqan, Krushevë e Madhe, Ranoc, Berkovë dhe Rudicë.

Arsyeja: Pastrimi i trasesë nga drunjët dhe tokëzimi i konzollës 10 kV.

Mitrovicë

1.

Nga NS 110/10kV Vushtrria 2 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Stacioni Hekurudhor Kodi: 73000004) nga ora 10:00-15:00

Vendet: Shtitaricë, Dalak, Akrashticë, Pantinë, Bukosh, Taraxhë, Liqej, Balincë, Oshlan, Duboc, Galicë, Beçiq dhe Brusnik.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

2.

Nga NS 110/10kV Vushtrria 2 do të ndërprehet :

Dalja 10kV Qyet e Fshatra në Stabiliment ne (Doberllukë me kod: 7300000307) nga ora 12:00-14:00

Nënstacionet 10/0.4kV që do të mbesin pa tension janë me kodet:

73000003008/3026/3017/3018/3019/3009/3010/3011/3012/3027/3013/3014/3033/3016/3035/3035Vendet: Degëzimi Smrekonicës, Bajska, Pasoma dhe Tarrllabuqi.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, punimi i shtyllave 10kV dhe 0.4 kV në Pasomë.

Ferizaj

1.

Nga NS 110/35/10kV Lipjan do të ndërprehet :

Dalja 10kV Kraishta (Kodi: 41000002) nga ora 09:00-14:00

Vendet: Rufci i Ri, Rufci i Vjetër, Hallaqi i Vogël, Hallaqi i Madh, Ribar i Vogël, Ribar i Madh, Zllakuqan, Kraishtë, Bujan, Bregu I Zi, Godanci i Epërm, Varigoc dhe Kraishtë.

Arsyeja: Shtrëngimi i përçuesve dhe pastrimi i trasesë.

2.

Nga NS 35/10kV Ferizaj III do të ndërprehet Dalja 10kV Gaçka në Stabiliment degëzimi Burrnik-Kashtanjevë nga ora 09:00-16:00

Nënstacionet 10/0.4kV që do të mbesin pa tension janë:

40042002035/2034/2033/2032/2031/2260/2029/2025/2030/2028

Vendet: Kashtanet, Burrnik, Izhancë dhe një pjesë e Gaçkës.

Arsyeja: Pastrimi i linjave 10 kV nga vegjetacioni.

3.

Nga NS 35/10kV Kaçaniku do të ndërprehet Dalja 10kV Pylltaria në Stabiliment Degëzimi Kërbliqët-Samakovë nga ora 09:00-16:00

Nënstacionet 10/0.4kV që mbesin pa tension janë:

40043004078-081-083-084-085-079-080

Vendet: Nikovc dhe Kërbliq.

Arsyeja: Pastrimi i linjave 10 kV nga vegjetacioni.

Prishtinë

1.

Nga NS 35/10kV Koliqi do të ndërprehet:

Dalja 10kV Keqekolle-Hajkobillë (Kodi: 14016004) nga ora 10:30-10:45 dhe nga 15:00 – 15:30.

Vendet: Keqekolle, Prapashtice, Hajkobille, Dabishevc, Mutivode

Arsyeja: Shkyçje e domosdoshme për shkak të sigurisë në punë.

NS 10/0.4kV që do të mbesin pa tension nga ora 10:30-15:30

NS 10/0.4kV Imerovit Dobrishefc (Kodi:14016004051)

NS 10/0.4kV Ramaden (Kodi:14016004061)

NS 10/0.4kV Hajkobill Hazirovit 1 (Kodi:14016004062)

NS 10/0.4kV Hajkobill te shkolla 2 (Kodi:14016004063)

NS 10/0.4kV Hajkobill Ejupi 3 (Kodi:14016004064)

NS 10/0.4kV Gllogovic Bektesh (Kodi:14016004065)

NS 10/0.4kV Sallahi (Kodi:14016004066)

NS 10/0.4kV Dabishevc Koliq (Kodi:14016004087)

NS 10/0.4kV Mutivod (Kodi:14016004086)

NS 10/0.4kVBalaj-lagjja Hyseni (Kodi:14016004092)

NS 10/0.4kV Demolli (Kodi:14016004067)

Vendet: Hajkobillë, Dabishevc dhe Mutivodë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive në LP 10 kV Keqekollë – Hajkobillë, degëzimi për Gllogovicë dhe Hajkobillë.

2.

Nga NS 35/10kV Mazgiti do të ndërprehet:

Dalja 10kV Mazgiti (Kodi: 15019001) nga ora 10:00 – 14:00

Vendet: Mazgit te tyrbja, Prestreshët, Boshnjakët, Klinakët, Ujësjellësi, Berishët dhe Fakulteti i Gazetarisë.

Arsyeja: Ndërrimi i izolatorëve 10 kV, kontrollimi i trafostacionit për vaj.

Gjilan

1.

Nga NS 35/10kV Kllokoti do të ndërprehet:

Dalja 10kV Sllatina (Kodi: 61065002) nga ora 10:00-14:00

Vendet: Tërstenik, Muhadër, Dardania 2 Dragbuzha, Mulliri Sllatinë, Sllatinë e Ulët, Sllatinë e Epërme, Sadovinë dhe Pozhorani (një pjesë).

Arsyeja: Ndërrimi i shtyllave 12m të drurit të dëmtuara nga zjarri.

12.09.2021

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Ferizaj

1.

Nga NS 110/35/10kV Lipjan do të ndërprehet:

Dalja 10kV Bablaku(Kodi: 41000002nga ora 09:00-13:00

Vendet: Rubovc, Kojskë, ETC, Firma Luma, Gurthyesi Nuredin Kuzhani, Lagjja e Jeta e re.

Arsyeja: Punime të domosdoshme për siguri të sistemit.

2.

Nga NS 35/10(20)kV Shtime do të ndërprehet:

Dalja 20kV Drenica (Kodi: 41048001) nga ora 10:00-14:00

Vendet: një pjesë e Rrezezë -Leletiqit, Mirenë, Fushticë e Epërme, Fushticë e Ulët, Resinoc Baincë, Shalë dhe Krojmir.

Arsyeja: Kontrollimi i trafostacioneve, lëshuesve katodikë, pastrimi i trasesë dhe shtrëngimi i përçuesve.

Gjakovë

1.

Nga NS 110/35/10kV Rahoveci do të ndërprehet:

Dalja 10kV Bisnesi (Kodi: 82000020) nga ora 10:00-15:00

Vendet: 19 konsumatorë komercial – rr.486 Xhelal Hajda-Toni, rr.487 UÇK-së, rr.488 Mizair Isma, rr.489 Avdullah Bugari, rr.491 Vëllezërit Frashëri, rr.493 Hasan Prishtina, rr.539 Haxhi Zeka, rr.547 Tafil Zyberi, rr.551 Edit Durham dhe fshati Zatriq.

Arsyeja: Pastrimi i linjave 10 kV.

13.09.2021

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Prishtinë

1.

Nga NS 35/10kV Badovci do të ndërprehet:

Dalja 10kV Mramor Slivova (Kodi: 10014001) nga ora 10:00-15:00

Vendet: Mramori, Slivova, Brusi, Busia, Zllasha, Viti e Marevcit dhe Mareci.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

1.

Nga NS 35/10kV Mazgit do të ndërprehet:

Dalja 10kV Plemetini (Kodi: 15019003) nga ora 10:00-15:00

Vendet: Plemetin, Hamidi, Bivolak, Gllavotin, Bivolak, Strovc, Zhilivodë, Bequk dhe Milloshevë (një pjesë).

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

2.

Nga NS 110/10kV Prishtina 6 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Qyteza Pejton 2 (Kodi: 19100001) nga ora 10:00-11:00

Vendet: Qyteza Pejton- një pjesë.

Arsyeja: Shqyrtimi i mbrojtjes rele.

3.

Nga NS 110/10kV Prishtina 6 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Përparimi (Kodi: 19100002) nga ora 11:00-12:00

Vendet: Bulevardi Bill Kllinton, rr.Tirana dhe Robert Doll.

Arsyeja: Shqyrtimi i mbrojtjes rele.

4.

Nga NS 110/10kV Prishtina 6 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Radio Kosova (Kodi: 19100003) nga ora 12:00-13:00

Vendet: RTK, Kuvendi, Enti i Statistikave.

Arsyeja: Shqyrtimi i mbrojtjes rele.

5.

Nga NS 110/10kV Prishtina 6 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Fakulteti Filozofik (Kodi: 19100004) nga ora 13:00-14:00

Vendet: Fakulteti Fizolofik.

Arsyeja: Shqyrtimi i mbrojtjes rele.

6.

Nga NS 110/10kV Prishtina 6 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Nr.6 C7 (Kodi: 19100005) nga ora 14:00-15:00

Vendet: Objekti C7 dhe një pjesë e Lagjes Ulpiana.

Arsyeja: Shqyrtimi i mbrojtjes rele.

Gjakovë

1.

Nga NS 35/10kV Gjakova I do të ndërprehet:

Dalja 10kV Beci (Kodi: 80080010) nga ora 10:00-15:00

Vendet: Bec, Janosh, Lugbunar, Rr.Mark Malota, Novosellë e Epërme, Novosellë e Poshtme, Osek Pashë, Palabardhë, Qerim, Sopot dhe Trakaniq.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

Gjilan

1.

Nga NS 35/10kV Kamenica do të ndërprehet:

Dalja 10kV Tuxhevci (Kodi: 62000004) nga ora 10:00-15:00

Vendet: Feriqevë, Tugjevcë, Gnicë, Zaiqevc, Dogana kufiri, Grizime, Stralicë dhe Moqarë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

Ferizaj

1.

Nga NS 35/10(20)kV Magure do të ndërprehet Dalja 10kV Fshatrat-Magure në Stabiliment Degëzimi Blinaj nga ora 09:00-16:00

Nënstacionet 10/0.4kV që do të mbesin pa tension janë me kodet:

41048002120/2043/2045/2048/2047/2046

Vendet: Në pjesë e Magures, Vërsheci, dhe Leletiqi.

Arsyeja: Pastrimi i linjave 10 kV nga vegjetacioni.

2.

Nga NS 35/10kV Shtime do të ndërprehet Dalja 10kV Carraleva në Stabiliment Degëzimi për Duke nga ora 09:00-16:00

Nënstacionet 10/0.4kV që do të mbesin pa tension janë me kodet:

41046004032/4118

Vendet: Karaqicë.

Arsyeja: Pastrimi i linjave 10 kV nga vegjetacioni.

13.092021

Punime në projekte investive

Ferizaj

1.

Nga NS 35/10 kV Ferizaj I do të ndërprehet:

Dalja 10kV Emin Duraku nga ora 11:00-12:00

Pa furnizim me energji do të mbesin:

NS 10/0.4kV Moda me (Kodi: 40040002002)

NS 10/0.4kV Banka me (Kodi: 40040001003)

NS 10/0.4kV Fatmir Rashani me (Kodi: 40040001190)

NS 10/0.4kV Vehbi Salihu me cod: 40040001174)

Vendet: Një pjesë e rr. Tahir Sinani, një pjesë e rr. Dëshmorët e Kombit.

Nga NS 35/10 kV Ferizaj I do të ndërprehet nga

Dalja 10kV Banka nga ora 11:00-12:00

Pa furnizim me energji elektrike do të mbesin:

NS 10/0.4kV 1 Maji me (Kodi: 40040001001)

NS 10/0.4kV Halil Haxhidema (Kodi: 40040001195)

NS 10/0.4kV pjesa përball Spitalit (Kodi: 40040001197)

NS 10/0.4kV TMK me (Kodi: 40040001196)

NS 10/0.4kV Sadri Novosella me(Kodi: 40040001025)

NS 10/0.4kV Rinori (Kodi: 40040001203)

NS 10/0.4kV Ejup Ferati (Kodi: 40040001194)

Vendet: Rruga te TMK-ja dhe rruga te Spitali.

Arsyeja: Energjizimi i kabllove 10(20) kV sipas projektit investive të daljeve Banka 1 dhe Banka 2 në kthinën J12 në NS “Ferizaj 2”.

Prishtinë

1.

Në NS 110/10kV Prishtina 2 do të ndërprehen:

NS 10/0.4kV që do të mbesin pa furnizim nga ora 08:00 deri ne 20:00 kohe pas kohe sipas nevojës:

NS 10/04kV Bregu Diellit 2 trafo 3 (Kodi:11000014068)

NS 10/04kV Bregu Diellit 2 trafo 3 (Kodi:11000014115)

NS 10/04kV Maksutaj Privat (Kodi:11000014175)

NS 10/04kV Bregu Diellit 2 trafo 2 (Kodi:11000014118)

NS 10/04kV (Kodi:11000014067)

NS 10/04kV Bregu Diellit 2 trafo 4/2 (Kodi:11000014131)

NS 10/04kV Bregu Diellit 2 trafo 4/1 (Kodi:11000014069)

NS 10/04kV Bregu Diellit 2 trafo 1 (Kodi:11000014119)

NS 10/04kV (Kodi:11000014066)

NS 10/04kV Bregu i Diellit 2 trafo 5 (Kodi:11000014116)

NS 10/04kV Prona union (Kodi:11000014209)

NS 10/04kV (Kodi:11000014XXX)

Ilaz Milazim Çollaku “TAU-GEN ENGINEERING” SH.P.KNS 10/04kV (Kodi:11000014267)

NS 10/04kV Rrustem Rukolli N.N.”R& Rukolli”Sh.p.k. (Kodi:11000014263)

Vendet: Një pjesë e Matit 1.

Arsyeja: Konvertimi në 20kV i trafostacioneve të lartcekura.

14.092021

Punime në projekte investive

Prishtinë

1.

Nga NS 220/10kV Drenas do të ndërprehet:

NS 10/04 kV Komoran Kryqi i Madh (kodi: 16100005097) prej orës 09:00 deri në ora 17:00

Vendet: Udhkryqi i Madh Komoran.

Arsyeja: Kyçja e konsumatorëve në rrjetin e ri

2.

NS 110/10 kV Prishtina 6 do të ndërprehet:

NS 10/0.4kV TS Adnan Buçinca “Ndëmarrja Publike Banesore” LLC (kodi: 19100001107) prej ores 09:00 deri në ora 21:00

Vendet: Një pjesë e rrugës Justiniani.

Arsyeja: Heqja e kioskës ekzistuese për demolimin e bazamentit ekzistues, punimin e kokave, lidhëseve dhe vazhdimin i kabllove ekzistuese.

3.

NS 110/10 kV Prishtina 6 do të ndërprehet:

NS 10/0.4kV Faik Konica 2 (kodi: 19100001070) prej orës 09:00 deri në ora 21:00

Vendet: Një pjesë e rrugës Sejdi Kryeziu.

Arsyeja: Heqja e kioskës ekzistuese për demolimin e bazamentit ekzistues, punimin e kokave, lidhëseve, vazhdimin e kabllove ekzistuese.

14.09.2021

Punime nga pala e tretë

Ferizaj

1.

Nga NS 35/10kV Ferizaj II do të ndërprehet:

Dalja 10kV Kosova Petrolli(Kodi: 40041003) nga ora 15:00 deri 18:00

Vendet: Ferizaj: rr.”G.Tërbeshi”, Talinovci i Jerlive, Muhovci, Prelezi i Jerlive dhe i Muhaxherëve dhe bizneseiset private.

Arsyeja: Energjizimi i linjës 10(20) kV sipas projektit te aprovuar.