Alarmohet edhe LDK-ja, Ismet Beqiri thotë se Kosova po shkon drejt autoritarizmit

Ish-deputeti nga radhët e LDK-së, Ismet Beqiri beson se mënyra se si Lëvizja Vetëvendosje po mendon të ndryshojë Ligjin për Zgjedhje, duhet të alarmoj skenën politike dhe vendin.


Sipas Beqirit në këtë mënyrë vendi po shkon drejt rrugës së autoritarizmit.

Ai ka thënë ligji ka nevojë dhe mund të ndryshohet, por assesi në këtë mënyrë, formë të kërkuar nga partia-pushtet dhe me këtë urgjencë.

Postimi i plotë:

Te dashur miq,

Nëse bëhet Ndryshimi i Ligjit për Zgjedhje,me një urgjencë të tillë,pa debatin e nevojshem me të gjithë faktorët relevant,por vetëm me forcën e numrave,kjo duhet të na alarmoj.

Kjo tregon se pse ne duhet të kemi kujdes kur të marrim vendime.Kjo tregon se në çfarë rruge po shkon vendi ynë, pra drejtë autoritarizmit.

Ligji ka nevojë dhe mund të ndryshohet,por asesi në këtë mënyrë,formë të kërkuar nga partia-pushtet dhe me këtëurgjencë.