Reagon ish-ministri i Bujqësisë: Marrja në pyetje e gazetarëve është hapi i parë drejt shkeljes flagrante të lirisë së fjalës

 

Ish-ministri i Bujqësisë, Besian Mustafa, ka reaguar pas zhvillimeve të fundit lidhur me vaksinat anti-Covid.


Mustafa përmes një postimi në Facebook ka thënë se fjala e lirë është themeli i lirisë dhe demokracisë.

“Marrja në pyetje e gazetarëve të Insajderit sot është hapi i parë drejt shkeljes flagrante të lirisë së fjalës, të garantuar me Kushtetutë”, shkroi ai.

Postimi i i tij i plotë:

Fjala e lirë, edhe atëherë kur nuk na pëlqen, e sidomos kur nuk na pëlqen, është themeli i lirisë dhe demokracisë. Nuk e kanë të drejtën as shumica, as turma, as politika ta heshtin fjalën e lirë, veç pse s’ju pëlqen, veç pse i djersitë. Marrja në pyetje e gazetarëve të Insajderit sot është hapi i parë drejt shkeljes flagrante të lirisë së fjalës, të garantuar me Kushtetutë!

“Nëse hiqet liria e fjalës, atëherë memecë dhe të heshtur mund të na çojnë, si dele në thertore.”

George Ëashington.