Serbia e liron pas disa muajve asamblistin e PSD-së, Blerim Maqastena

Është liruar kosovari i arrestuar nga Serbia në dhjetor të vitit të kaluar, Blerim Maqastena.


Lajmin për lirimin e Maqastenës e kanë bërë të ditur familjarët dhe miqtë e tij përmes rrjeteve sociale.

Maqastena ishte arrestuar në dhjetor të vitit 2020 për shkak të kalimit te kufirit përgjatë fshatit Mirovcë.

Në kohën kur ishte gjetur nga policia kufitare serbe atij i ishte konfiskuar edhe një pistoletë me leje, e lëshuar nga MPB-ja në Kosovë, për çka është mbajtur në paraburgim deri më sot.

Maqastena është asamblist nga radhët e PSD-së në Komunën e Podujevës.