SHBA i kufizon vizat studentore për disa vende, në mesin e tyre edhe Kosova

Departamenti i Sigurisë Kombëtare në SHBA po shqyrton një propozim të ri sipas të cilit shtetasit e disa vendeve të caktuara nuk do të kenë mundësi të studiojnë në SHBA.


Sipas këtij propozimi studentët e disa shteteve nuk do të mund të pajisen me diplomë katër vjeçare në Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe me një vizë studentore të kufizuar në dy vjet maksimumi.

Lajmi është  bërë i ditur nga Aaron Reichlin-Melnick, Këshilltar për Politika në Këshillin Amerikan të Imigracionit, transmeton Reporteri.

Në listën e këtyre shteteve ndër të tjera përfshihet edhe Kosova.

Sipas këtij propozimi studentët e Kosovës do të privohen nga vizat studentore që zgjasin mbi 2 vjet.

Në mesin e vendeve të tjera që hyjnë në këtë listë janë edhe: Kirgistani, Liberia, Libia, Mali, Moldavia, Nepali, Koreja e Jugut, Ruanda e Samoa. /Reporteri.net