Rama viziton Gjykatën Penale Ndërkombëtare në Hagë, nuk dihet nëse përmendi rastin “Marty”

Kryeministri Edi Rama, me anë të një postimi në rrjetin social Facebook, ka bërë të ditur se është takuar me presidentin e Gjykatës Penale Ndërkombëtare, Piotr Hofmanski, dhe me kryeprokurorin e Gjykatës Penale Ndërkombëtare, Karim Khan.

Nuk dihet nëse këtu do të përmendet edhe rasti i Dick Martyt, raportuesit të Këshillit të Evropës, mbi pretendimet e të cilit u themelua Gjykata Speciale për Kosovën, që poashtu gjendet në Hagë.

Kjo meqë Rama pas mbledhjes së dy qeverive më 20 qershor, paralajmëroi se në shtator të këtij viti, në Këshillin e Evropës do të dorëzojë rezolutë kundër raportit të Martyt.

Zotimi i Ramës që mund të ndiqet në videon bashkëngjitur, pati ardhur pas vizitës te ish-presidenti, Hashim Thaçi që po akuzohet nga Specialja, dhe pas vizitës te familja e tij në Burojë.