Tërmkolli: Shqiptarët e shënojnë Bozhiqin ende, kjo tregon prejardhjen tonë të krishterë

Ish-deputetja Melihate Tërmkolli ka thënë se edhe shqiptarët e kanë kremtuar Bozhiqin.


Sipas saj, kjo tregon prejardhjen e krishterë të shqiptarëve.

“Do të befasohen shumë me këtë që po e them”, ka thënë ajo në Kanal 10.

“Nuk është festuar, por te shqiptarët është shënuar një festë e cila është ortodokse, është quajtur Bozhiq”.

“Është festa e Krishtlindjeve ortodekse”.

“Shënohet ende. Në familje janë zier kunguj, vezë, fara, e të tjera. Dhe është thënë shprehimisht që kjo po bëhet për Bozhiq”.

10 traditat që u ruajtën ndër breza

Ish-deputetja Melihate Tërmkolli ka thënë për Kanal10 se edhe shqiptarët e kanë festuar Bozhiqin, dhe kjo tregon "prejardhjen e krishterë të shqiptarëve".

Publiée par Kanal10 sur Mercredi 23 septembre 2020