Vetë bënë fushatë me mijëra persona, por sot qeveria Kurti mori vendim për mbylljen e vendit

Qeveria e Kosovës, sot mori vendim për mbylljen e vendit duke përfshirë lirinë e lëvizjes pa orës 22:00, mbylljen e gastronomisë, qendrave tregtare, fitneset dhe shkollat.


Në mbledhjen e qeverisë, ministri Shëndetësisë Arben Vitia, ka njoftuar edhe për një ser masash tjera që përfshijnë edhe ndalimin e grumbullimit të më shumë se 10 personave, por para dy muajsh ai dhe partia e tij, zhvilluan fushatë zgjedhore me qindra mijëra persona pa asnjë masë kundër covid-19.

Fushatën zgjedhore Albin Kurti e Arben Vitia e kishin filluar qysh në tetor të vitit 2020, për zgjedhjet në Podujeve, duke organizuar tubime në sheshe, shkolla e oda, gjatë të cilave nuk respektoheshin masat kundër covid -19.