Disa këshilla se si të flisni me shefin tuaj pa e humbur punën

Ju jeni të pakënaqur në punë, dhe në vend që të lini punën, do donit që gjërat të ndryshonin, ose të paktën do të donit të ngritni disa çështje para se të arrini fundin.


Si i paraqitni shqetësimet tuaja me shefin tuaj, pa u dukur se po rrezikoni punën?

Ka shumë mjete dhe kurse trajnimi për shefat se si të menaxhojnë njerëzit, por ne vështirë se flasim ndonjëherë se si njerëzit mund të menaxhojnë shefat e tyre, përcjellë Reporteri.net.

Më poshtë keni të listuar disa shembuj se si duhet të flisni me shefin tuaj:

1. Sa më herët të thuash diçka aq më lehtë do të jetë

2. Mos prisni që një moment i mirë ose diçka e keqe të ndodhë më shumë se një herë para se të thoni diçka

3. Nëse e shtyni një bisedë të vështirë, do të bëhet edhe më e vështirë sa më gjatë që ta lini atë

4. Nëse keni diçka që ju shqetëson, shpjegojeni çështjen shefit tuaj dhe keni gati disa zgjidhje të ndryshme, duke treguar që jeni proaktiv dhe duke u ofruar atyre vendimin përfundimtar

5. Dëgjoni se si flet shefi juaj dhe për çfarë flet ai, dhe përdoreni atë për t’ju treguar të kuptoni presionet me të cilat përballen

/Reporteri.net/