×
 • Prospect
 • Prospect

  Atëherë

  Reporteri
  01 Shkurt 2024 | 12:29

  Poezi e shkruar nga Jacques Brel

  Në se të duhen trena për t’ia mbathur botës
  E anije me vela që udhëtimesh të shpien larg
  Për të kërkuar diell që ta mbash në sy
  E këngë që ti lehte mund t’i këndosh
  atëherë …

  Në se të duhet agimi për të besuar të nesërmen
  Dhe të nesërmen që të mundësh të shpresosh
  Për të gjetur shpresën që të kap për dore
  Për të gjetur dorën që ti ke braktisur
  Atëherë …

  Në se do të dëgjosh rrëfime e fjalë të moçme pleqsh
  Për t’u ngushëlluar për ato që s’ke bërë dot
  Në se poezia për ty humbet vlerë e bëhet lojë
  E në se jeta jote nuk është veç një pleqëri
  Atëherë …

  Në se do të duhet pak mërzitje për t’u dukur i thellë
  A rrëmujë qytetesh për të harruar çdo zhgënjim
  E pastaj delikatesë për ta ndjerë veten të denjë
  E pastaj zjarr e nevrik për t’u dukur i fortë trim
  Atëherë…

  Atëherë ti s’ke kuptuar asgjë …

  Shpërndaje:
  Të ngjashme
  Të ngjashme
  Prospect

  © Reporteri (R Media L.L.C.), 2019-2024. Të gjitha të drejtat e rezervuara.

  Linku i lajmit u kopjua!